Kris De Craemer – Tiecyclet

Graag stel ik mezelf even voor : ik ben Kris De Craemer en al een hele tijd droom ik van een eigen zaak. Na jaren actief geweest te zijn in de verkoop van technische producten vallen de verschillende puzzelstukjes met het oprichten van onze fietswinkel in Tielt op hun plaats. Het betekent voor mij een ideale combinatie van techniek, verkoop en een levenslange interesse in fietsen. Om meer feeling te krijgen met het product volgde ik 3 jaar opleiding in algemene fietstechniek en elektrische fietsen aangevuld met een doorgedreven praktische ‘stage’ bij Johan Defour in Oostnieuwkerke (www.all-terrainsport.be).

 

Begin Februari 2020 startte ik met fietsherstellingen in bijberoep. Na deze eerste stappen is het na de ‘Corona’ crisis tijd voor het uitbouwen van een winkel met oa de merken Gazelle, Oxford, Cortina en QWIC in het gamma. Aanvullend is er ook een mooi aanbod van bakfietsen van de merken Gazelle en Nihola. Exclusief voor onze regio vertegewoordigen we ook het merk Lacros, dé referentie voor de elektrische vouwfiets. En recent zijn we gestart met de verkoop van Speedpedelecs van KLEVER (nummer 3 in België voor de snelle fietsen) en het Belgische design-merk COWBOY !

In onze winkel ligt de focus vooral op functionele verplaatsingen (boodschappen, woon-werkverkeer, etc) alsook recreatief en ontspannend fietsen in familieverband voor jong en oud. Kom in een rustige buurt met ruime parkeermogelijkheden en zonder druk verkeer uw nieuwe fiets uittesten.

 

Mijn motto : koop in alle vertrouwen en zekerheid bij de vakhandel in uw buurt. Die garandeert je ook ná de quick-wins van een internetaankoop vele jaren van zorgeloos rijplezier.

 

Hiermee zetten we de jarenlange traditie van Aimee ‘Meetje’ Maertens en André Willemyns (Wilex) verder.

Waarvoor staan we? Iedereen op de fiets

Tiecyclet is ontstaan vanuit de overtuiging dat we een andere richting moeten inslaan als het over onze toekomstige mobiliteit gaat. Iedereen is het er over eens dat we het roer volledig moeten omgooien als we onze kinderen en kleinkinderen nog een leefbare wereld willen garanderen in 2050.

 

En het mooie is dat dit helemaal niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn als we het aandurven om ons open te stellen voor een lange termijn visie. Denk ook aan de talloze voordelen als er bv minder auto’s op de weg zijn. Is het niet zalig om in alle veiligheid je kinderen naar school te laten fietsen? Daar heeft iedereen toch deugd van?

 

Het vervangen van een tweede auto door een leuke bakfiets kan al een serieuze stap in de goede richting betekenen en een belangrijke bijdrage leveren tot de ommezwaai naar een duurzame mobiliteit. Vergeet niet dat een gemiddelde verplaatsingen met de wagen niet meer als 3km bedraagt!

 

Ook het aanbieden van kwalitatief goede tweedehands fietsen die nog een hele tijd kunnen meegaan tegen een aantrekkelijke prijs zijn een belangrijke schakel.

 

‘Iedereen op de fiets’ is dan ook geen holle slogan maar een project waar met veel passie en inzet wordt aan gewerkt.

Aimee ‘Meetje’ Maertens (© Yves Verleysen)

André Wilex Willemyns (© Yves Verleysen)