Trouwe klanten beloond

In een huiselijke en hartelijke sfeer waar je je als klant direct op jouw gemak voelt, kan je in alle rust en vertrouwen de fiets kiezen die het best bij jouw wensen aansluit. Je kan hierbij een keuze maken uit een ruim en divers aanbod van gereputeerde merken zoals Gazelle, Oxford, Cortina en QWIC. Voor bakfietsen bieden we Gazelle en Nihola aan. En exclusief voor onze regio vertegenwoordigen we ook LACROS, dé referentie voor de elektrische vouwfietsen. Nieuw in 2024 zijn Speedpedelecs van KLEVER (nummer 3 in België voor de snelle fietsen) en het Belgische design-merk COWBOY !

Heb je vroeger al een fiets bij Tiecyclet gekocht en is die ondertussen te klein geworden of niet meer in gebruik? Dan nemen we je oude terug tegen een aantrekkelijke prijs bij aankoop van een nieuwe fiets. Kom in een rustige buurt met ruime parkeermogelijkheden en zonder druk verkeer uw nieuwe fiets uittesten.

Koninklijke Gazelle – Niets rijdt als een Gazelle

Koninklijke Gazelle maakt al meer dan 125 jaar fietsen in het Gelderse Dieren in Nederland. Hun fietsen zijn licht, kwalitatief en comfortabel. Ze denken continu na over hoe het design slimmer kan en de techniek van de e-bikes nog innovatiever. Gazelle maakt zo’n 250.000 fietsen per jaar en dit doen ze vol passie en overgave! Iedere dag opnieuw doen ze er alles aan om fietsen leuker, aantrekkelijker én veiliger te maken. Op die manier is er werkelijk niets dat je nog tegenhoudt om nog vaker de fiets te pakken.
>> Bekijk hier onze modellen op stock.

Oxford, fietsen gemaakt voor jou

De familie Van Den Berghe in Sint-Niklaas produceert sinds 1925 fietsen in hun eigen fabriek en daar zijn ze terecht trots op. Ook nu nog worden de belangrijkste onderdelen van de fietsen vakkundig zelf geproduceerd (wielen, lakken, uitlijnen, etc) en gebeurt de volledige afmontage in de eigen ateliers. Vandaag bieden ze een ruime keuze aan duurzaam gefabriceerde kinder-, stads- en touringfietsen zowel met klassieke als elektrische aandrijving en zijn ze uitgegroeid tot een vaste waarde op de Belgische markt.
>> Bekijk hier onze modellen op stock.

Meer info: www.oxfordbikes.be

Dutch Fashion Bikes

Minder bekend in België maar als de derde fietsfabrikant in Nederland een vaste waarde in fietsenland bekend voor de hele goede prijs-kwaliteitsverhouding van het gamma. Cortina maakt schoolfietsen, stadsfietsen, elektrische fietsen, transportfietsen en kinderfietsen. Voor iedere type fietser is er wel een Cortina fiets te vinden. De verschillende fietsen van Cortina zijn modern, trendy en vernieuwend. Naast de goede kwaliteit van de fietsen van Cortina staat het design voorop.
Verfijnde retrofietsen, robuuste transportfietsen, sportieve stadsfietsen, maar ook een hippe moederfiets – allemaal hebben ze hun eigen unieke design. Daardoor is er altijd een Cortina fiets die past bij je eigen stijl! Er is ook een uitgebreid gamma aan accessoires beschikbaar, allemaal specifiek afgestemd op de aangeboden fietsen.
>> Bekijk hier onze modellen op stock.

Meer info: www.cortinabikes.be

Dé E-bikes voor de Urban Hero

Als onderdeel van Kymco (bij ons vooral gekend als fabrikant van bromfietsen) wil Klever Mobility sedert 2011 een baken zijn in het aanbieden van betrouwbare en duurzame ‘Light Electric Vehicles’. Met deze ‘Speedpedelecs’, voorzien van de krachtigste motoren, veilige accu’s, … willen ze u op een comfortabele en veilige manier laten kiezen voor een duurzame verplaatsing. Hun ambitie is om de wagen in te ruilen voor woon- werkverkeer tot 50km enkel traject. Met een batterijcapaciteit van 1200Wh (binnenkort zelfs 1600Wh) en achterwielmotoren met een vermogen van 800W is dit echt wel een haalbare kaart.
>> Bekijk hier onze modellen op stock.

Biking Dutch
Als best geteste vouwfiets staat dit Nederlandse merk al jaren aan de top als fabrikant van elektrische plooifietsen. Hun ontwerpen zijn compact, duurzaam, comfortabel en van hoge kwaliteit. In combinatie met een licht gewicht en de grotere 24″ wielen zetten zij een nieuwe standaard in de wereld van de vouwfietsen.
>> Bekijk hier onze modellen op stock.

Meer info: www.lacros.nl

High Performance E-Bikes

Het merk QWIC is relatief jong (gestart in 2006 in Amsterdam) en de inspiratie om met een eigen fietsmerk te starten kwam tijdens een trektocht met de fiets van Beiroet naar Peking in 2005. “Tijdens één van de laatste en meest vermoeiende stukken snelde een stokoud vrouwtje ons bergop moeiteloos met de fiets voorbij. Na ontelbaar veel zwoegende kilometers afgelegd te hebben, lieten we ons niet zomaar inhalen door een hoogbejaarde. Eenmaal we haar al ploeterend inhaalden zagen we waarom: ze had elektrische ondersteuning.” Voldoende motivatie voor de stichters om zelf fietsen te gaan bouwen en het merk QWIC was geboren. Door het gebruik van designelementen en de laatste innovaties uit de automotive industrie biedt QWIC een serieus alternatief voor de vierwieler. Met een modern design en het gebruik van de beste componenten tillen ze ieder jaar onze elektrische fietsen naar een hoger niveau, getuige de vele prijzen die hun fietsen ondertussen wonnen.
>> Bekijk hier onze modellen op stock.

Meer info: www.qwic.nl

Elektrische Fietsen voor Urban Riders

Cowboy werd in 2017 opgericht door startende ondernemers Adrien Roose, Karim Slaoui en Tanguy Goretti en heeft zijn hoofdkantoor in Brussel, België. ’s Werelds meest verbonden elektrische fiets voor stadsrijders blijft de fiets- en mobiliteitsindustrie transformeren – van verkooppunt tot servicepunt. Onze missie is om een betere fiets te bouwen, een betere ik te creëren en een betere wereld achter te laten. In 2022 werd Cowboy de eerste e-bike fabrikant die de B Corp status verkreeg.
Cowboy heeft nu klanten in meer dan 2.500 steden in Europa en de VS, en maakt meer dan 1 miljoen ritten per maand. Cowboy is de winnaar van de Eurobike 2017, de Red Dot fietsontwerp award 2018, de Red Dot Best of the Best award voor productontwerp in 2019 en 2021, en werd uitgeroepen tot een van TIME Magazine’s “Best Inventions” van 2022.
In 2023 werd Tiecyclet erkend partner voor zowel het servicen van Cowboy’s als verkoop van nieuwe fietsen.
>> Bekijk hier onze modellen op stock.

Meer info: www.cowboy.com

Let’s cargobike
In 1998 opgestart als een bescheiden fabrikant van cargo-fietsen is Nihola ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het duurdere segment. Ze vervaardigen enkel hoogwaardige 3-wielers met veiligheid, een laag gewicht en een stabiele unit als uitgangspunt. Bovendien zijn de stuureigenschappen een stuk aangenamer in vergelijking met de goedkopere 3-wielers: het draaien van de voorwielen gebeurt net als bij een auto wat het rijcomfort heel erg ten goede komt. Daarnaast kan je je bakfiets helemaal personaliseren en zijn er tal van specifieke uitvoeringen beschikbaar, ook voor mindervaliden en professionele transportfirma’s.
>> Bekijk hier onze modellen op stock.

Meer info: www.nihola.com

The world is #supersuper
Op zoek naar een superleuke of stoere kinderfiets? Bij SuperSuper is er voor alle kindjes een mooie en toffe fiets te vinden!
>> Bekijk hier onze modellen op stock.

Meer info: www.supersuper.nl